Aktualności

Data dodania: 4 kwietnia 2017

31. marca podczas oficjalnego rozpoczęcia Targów GLOBalnie 2017 w Katowicach cztery nowe restauracje odebrały certyfikat "Śląskich Smaków".

więcej >>
Data dodania: 16 lutego 2017

Tradycyjnie smażone na słoninie, sadle lub maśle, jedzone w dużych ilościach w tłusty czwartek, miały zapewnić gospodarzom urodzaj ziemniaków w polu.

więcej >>
Data dodania: 25 stycznia 2017

Oponki są najbardziej popularne w regionie Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Ich wykonanie jest szybkie i tanie, co sprawia, że gościły w każdym domu. A smak? Warto się przekonać!

więcej >>
Data dodania: 29 grudnia 2016

Sylwestrowe zabawom towarzyszą i trunki. Szampan, piwo, wino, może i coś mocniejszego. W tym roku zaskoczcie swoich gości i przygotujcie dla nich bołlę kruszon. Znacie?

więcej >>
Data dodania: 23 grudnia 2016

A jak ryba, to oczywiście karp. Karp po śląsku, choć pewnie w całej Polsce przyrządza się go bardzo podobnie. Jest pyszny! Najlepszy przyrządzony tuż przed wigilijną wieczerzą, choć i po kilku dniach je się go z apatytem.

więcej >>

Wyszukiwarka atrakcji