Opis wydarzenia

Data wydarzenia: 19 sierpnia 2017
Magdalena
Przegląd Potraw Regionalnych „Próbowacka Jodła Beskidzkiego, Święto Miodu

W ramach Dni Powiatu Żywieckiego będą miały miejsce Przegląd Potraw Regionalnych pn. „Próbowacka Jodła Beskidzkiego” oraz Święto Miodu.

Próbowacka Jodła Beskidzkiego to impreza promująca dania regionalne typowych dla regionu Żywiecczyzny. Podczas Przeglądu Koła Gospodyń Wiejskich z wszystkich gmin powiatu zaprezentują przeróżne regionalne potrawy, napoje ziołowe, nalewki oraz ciasta, potrawy na bazie miodu, które już dzisiaj zniknęły z naszych codziennych jadłospisów. Organizator powołuje jury, które ocenia prezentowane potrawy pod względem: zgodności z tradycją, możliwości zastosowania we współczesnej kuchni, walorów smakowych.

Konkurs obejmuje następujące kategorie:

  • zupy
  • potrawy mięsne
  • napoje i nalewki
  • ciasta
  • potrawy na bazie miodu
  • pozostałe potrawy (np. pieczywa, potrawy mączne, ziemniaczane, warzywne itp.)

Data
19.08.2017
Położenie
w centrum miasta
Rodzaj wydarzenia
Kulturalne / Plenerowe / Kulinarne
Region turystyczny
Beskid Żywiecki
Adres

Żywiec
Kontakt
tel. 33 860 22 44
tel. 33 475 11 60
www: www.zywiec.powiat.pl

Kalendarium wydarzeń

Wyszukiwarka wydarzeń