Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 28
Carpaccio z jelenia - comber/rukola/kapary/oliwa/ser Bursztyn
Befsztyk tatarski Duranta - polędwica wołowa/ogórek kiszony/grzanka
Grillowany ser owczy z konfiturą przyrządzaną w karczmie z wiśni i cebuli oraz z brzoskwinią z dipem cytrynowo-pomarańczowym.
Deska specjałów z wędzarni (dla dwojga)
Tradycyjny galert wieprzowy/pajda
Tatar wołowy z polędwicy, marynowane grzyby, ogórek kiszony, cebula, podwędzana sól i masło.
Schab w ziołowej panierce / puree ziemniaczane / piklowana kapusta / płatki drożdżowe / sos tatarski
Tatar z polędwicy wołowej / dresing Worcester / żółtko confit / kapary
Harynka (matias holenderski, kwaśna śmietana, piklowana czerwona cebula, palony ziemniak).
Chleb ze smalcem i ogórkiem kiszonym, podany na drewnianej desce.
Gęsie pipki to inaczej gęsie żołądki - to potrawa żydowska, pochodzi m.in. z miejscowości Żarki.
Śledź podawany na ciemnym, wilgotnym i słodkim chlebie gryczany, który ma swój niepowtarzalny smak (oryginalna i tradycyjna receptura przekazywana z pokolenia na pokolenie).