Roladka z marynowanego pstrąga w trawie cytrynowej podana na sałatce z pora z dodatkiem jabłka

Odsłuchaj tekst

Składniki:

  • filet z pstrąga
  • trawa cytrynowa
  • jabłko
  • por
  • cytryna
  • śmietana
  • sól
  • pieprz

 

Opis przygotowania:

Filet z pstrąga:

Filet z pstrąga marynujemy w trawie cytrynowej przez 4 godziny, następnie zwijamy i pieczemy.

Sałatka:

Por kroimy w drobne paseczki, dodajemy jabłko, śmietanę, sok z cytryny, sól i pieprz.

 

Do sporządzenia roladki sięgamy wyłącznie po pstrąga pochodzącego z podbeskidzkich hodowli.

 

 

Potrawa została sporządzona przez Restaurację „Dąbrówka” z Jastrzębia-Zdroju podczas VIII Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2013 r. w Bielsku-Białej.

Wyświetlenia:  10