Potrawy
Data dodania: 18 września 2014

Perliczka w żurawinowej odsłonie z purée ziemniaczanym i surówką z selera


Znakomita, delikatna perliczka duszona w suszonych morelach i żurawinie, podana z aksamitnym puree ziemniaczanym i ciekawą surówką z selera z dodatkiem skórki cytrynowej i orzechów włoskich.  

Danie jest serwowane przez Restaurację Pod Prosiakiem, która znajduje się na Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji