Potrawy
Data dodania: 22 marca 2016

Zupa kwackowo (zupa z brukwi)


Składniki:

  • 1 brukiew, najlepiej żółta
  • 4 ziemniaki
  • 2 łyżki masła
  • łyżka kopiata mąki
  • sól, pieprz

 

Opis przygotowania:

Ziemniaki i brukiew pokroić w niewielką kostkę, włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować do miękkości. Zrobić zasmażkę z masła i mąki, podprawić nią zupę, zagotować. Podawać z ziemniakami.

 

 

Potrawa tradycyjna kuchni Beskidów i Śląska Cieszyńskiego

Źródło: Zbiór przepisów potraw regionalnych województwa śląskiego, ŚOT


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji