Gerichte
Erscheinungsdatum: 22 März 2016

Zając w sosie maślanym


Składniki:

  • 100 g skoków tylnych zająca (zabejcowanych kilka dni przed wykonaniem potrawy)
  • 150 g masła
  • 1 cytryna
  • sól i pieprz do smaku

 

Opis przygotowania:

Większą część masła utrzeć z sokiem z cytryny i pieprzem. Skoki natrzeć przygotowanym masłem. Następnie mięso piec na pozostałym maśle, często podlewając.

 

Potrawa tradycyjna kuchni myśliwskiej

Źródło: Zbiór przepisów potraw regionalnych województwa śląskiego, ŚOT

 


Kulinarische Route "Schlesische Geschmäcker"
Częstochowa
Das zweietagige Restaurant lockt mit selbst hergestelltem Bier und außergewöhnlicher Küche mit bereits kultig gewordenen... Mehr>>
Częstochowa
Das Restaurant befindet sich im direkten Stadtzentrum, in den historischen Kellerräumen des Tschenstochauer Rathauses.... Mehr>>
Kroczyce
Der in der malerischen Szenerie des Krakauer- Tschenstochauer Juragebietes gelegene Gasthof bietet Gerichte der altpoln... Mehr>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Suche nach Attraktionen