Potrawy
Data dodania: 10 października 2013

Śląska polewka (letnia)


Składniki: 

  • 1 l kwaśnego mleka
  • 1 l bulionu warzywnego
  • koperek zielony
  • 0,5 szklanki śmietany
  • małe młode ziemniaki

 

Opis przygotowania:

1 litr kwaśnego mleka zagotować i zmiksować, połączyć z bulionem warzywnym z dużą ilością koperku. Dodać śmietanę i zielony koperek. Podawać lekko ostudzone z małymi młodymi ziemniakami. 

 

 

Potrawa została sporządzona przez przez "OWR Silesia" z Międzybrodzia Bialskiego podczas III Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2008 r. w Raciborzu. Drużyna II miejsce w kategorii profesjonalistów.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji