Potrawy
Data dodania: 10 września 2014

Śląska kopa


Tradycyjny deser wywodzący się z okolic Mikołowa i Pszczyny przygotowywany na szczególne okazje jak święta czy wesela. Kopa to placki kokosowe przekładane owocami i bakaliami namoczonymi w spirytusie z dodatkiem bitej śmietany.

Deser serwowuje Restauracja Rączka Gotuje, która znajduje się na Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Częstochowa
Specjalnością restauracji jest tradycyjna kuchnia polska, którą doceniają zarówno lokalni goście restauracji jak i grupy... więcej>>
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Wyszukiwarka atrakcji