Potrawy

Data dodania: 18 września 2014
Perliczka w żurawinowej odsłonie z purée ziemniaczanym i surówką z selera

Znakomita, delikatna perliczka duszona w suszonych morelach i żurawinie, podana z aksamitnym puree ziemniaczanym i ciekawą surówką z selera z dodatkiem skórki cytrynowej i orzechów włoskich.  

Danie jest serwowane przez Restaurację Pod Prosiakiem, która znajduje się na Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki

Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Zawiercie
Obiekt położony jest w sercu Jury na obrzeżach miasta Zawiercie otoczonymi terenami leśnymi, blisko głównych dróg krajow... więcej>>

Wyszukiwarka atrakcji