Potrawy
Data dodania: 30 marca 2016

Gulasz z brukwi


Skłdaniki:

  • 1 żółta brukiew
  • 1 seler
  • 2 pietruszki
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • majeranek
  • kminek
  • golonka
  • boczek wędzony
  • masło lub olej do smażenia
  • mąka

 

Opis przygotowania:

Warzywa pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju lub maśle. Dodać przyprawy. Dodać gotowaną pokrojoną golonkę oraz wędzony boczek. Podprawić zasmażką.

 

 

Potrawa tradycyjna kuchni Beskidów i Śląska Cieszyńskiego

Źródło: Zbiór przepisów potraw regionalnych województwa śląskiego, ŚOT


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji