Potrawy
Data dodania: 30 marca 2016

Żeberka w jarzynach ze śmietaną


Składniki:

  • 1000 g żeberek
  • 250 g marchwi
  • 200 g pietruszki
  • 1 duża cebula
  • 200 g masła
  • 500 ml śmietany
  • ogórki kiszone
  • według uznania
  • czosnek
  • sól

 

Opis przygotowania:

Żeberka udusić na maśle z cebulką. Pod koniec duszenia dodać pokrojone jarzyny, doprawić do smaku i zalać śmietaną. Dusić chwilę razem i podawać gorące z ziemniakami.

 

 

Potrawa tradycyjna kuchni Beskidów i Śląska Cieszyńskiego

Źródło: Zbiór przepisów potraw regionalnych województwa śląskiego, ŚOT


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji