Блюда
Дата добавления: 22 марта 2016

Zając w sosie maślanym


Składniki:

  • 100 g skoków tylnych zająca (zabejcowanych kilka dni przed wykonaniem potrawy)
  • 150 g masła
  • 1 cytryna
  • sól i pieprz do smaku

 

Opis przygotowania:

Większą część masła utrzeć z sokiem z cytryny i pieprzem. Skoki natrzeć przygotowanym masłem. Następnie mięso piec na pozostałym maśle, często podlewając.

 

Potrawa tradycyjna kuchni myśliwskiej

Źródło: Zbiór przepisów potraw regionalnych województwa śląskiego, ŚOT

 


Маршрут кулинарный "Силезские Вкусы"
Częstochowa
Two-storey restaurant tempts with its own beer and exceptional cuisine with well-known regional dishes such as buttermil... Больше>>
Częstochowa
The restaurant is located in a city centre, in historic cellars of City Hall.
Kroczyce
The restaurant is located in a picturesque area of Krakow-Czestochowa Upland and offers traditional Polish, Jurassic an... Больше>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Поиск достопримечательностей