Wyszukiwarka
Liczba elementów: 14
Tarnowskie Góry
Punkt Informacji o Mieście zlokalizowany jest w budynku tarnogórskiego ratusza przy runku. W punkcie można otrzymać bezpłatne materiały o mieście oraz województwie śląskim, informacje o imprezach sportowych i kulturalnych. Punkt wyposażony jest w 2 stanowiska komputerowe z dostępem do internetu.
więcej >>
Dodaj do planera
Krzyżowa
więcej >>
Dodaj do planera
Krzyżowa
więcej >>
Dodaj do planera
Wieczór z Kapelą Góralską na żywo.
więcej >>
Dodaj do planera
W środę, 28 października, w Dankowicach k. Bielska-Białej odbyła się 8. edycja Powiatowego Konkursu „Kulinarne Dziedzictwo”.  W tegorocznej imprezie po raz pierwszy wzięli udział goście z zagranicy – Słowacy. Podczas przeglądu swoje umiejętności kulinarne zaprezentowało aż 36 drużyn, przede wszystkim kół gospodyń wiejskich.
XVIII Festiwal Śląskie Smaki już 2.06.2024 w Tarnowskich Górach. Kulinarne święto Smaków w blasku światowego dziedzictwa UNESCO!
XVIII Festiwal Śląskie Smaki już 2.06.2024 w Tarnowskich Górach. Kulinarne święto Smaków w blasku światowego dziedzictwa UNESCO!
Tarnowskie Góry
Żarciowozy po raz pierwszy w Tarnowskich Górach!
więcej >>
Dodaj do planera
Sery góralskie
więcej >>
Dodaj do planera
Półmisek dla dwojga - na gorącym kamieniu z lawy podane: udziec z indyka, roladki drobiowe z bryndzą i jarmużem, paski żeberek marynowanych na miodzie, dodatki: dip jabłkowo-cebulowy, sos jagodowo-truskawkowy, ziemniaki pieczone, frytki, pierogi z ziemniakami i serem w okrasie, pierogi z mięsem w okrasie, bukiet soczystych surówek
Jabłecznik na gorąco z sosem waniliowym i gałką lodów.
Pstrąga wypatroszyć, odciąć głowy i ogony, do gotującego się wywaru warzywnego wrzucamy głowy i ogony; gotujemy na wolnym ogniu, w międzyczasie filety z pstrąga kroimy na dzwonki 2-3 cm, smażymy grzanki na maśle, posypujemy je ziołami i solą, przecedzamy wywar żeby był klarowny i dodajemy dzwonki pstrąga, gotujemy jeszcze 15 min. Podajemy zupę posypując ją gorącymi grzankami.