Wyszukiwarka
Liczba elementów: 9
Aktualności
W ofercie NA WYNOS czekają specjały kuchni śląskiej i tradycyjnej polskiej. Cenione są swojskie pierogi, golonka w piwie i miodzie oraz żłoby przysmaków wiejskich.
Aktualności
W ofercie NA WYNOS czekają specjały kuchni śląskiej i tradycyjnej polskiej. Cenione są swojskie pierogi, golonka w piwie i miodzie oraz żłoby przysmaków wiejskich.
Aktualności
W ofercie NA WYNOS czekają specjały kuchni śląskiej i tradycyjnej polskiej. Cenione są swojskie pierogi, golonka w piwie i miodzie oraz żłoby przysmaków wiejskich.
Aktualności
W ofercie NA WYNOS czekają specjały kuchni śląskiej i tradycyjnej polskiej. Cenione są swojskie pierogi, golonka w piwie i miodzie oraz żłoby przysmaków wiejskich.
Aktualności
W ofercie NA WYNOS czekają specjały kuchni śląskiej i tradycyjnej polskiej. Cenione są swojskie pierogi, golonka w piwie i miodzie oraz żłoby przysmaków wiejskich.
Aktualności
Smaki kuchni polskiej i śląskiej, przeplatające się ze smakami włoskimi. Nowoczesne oraz sezonowe połączenia o każdej porze roku. Menu w ofercie NA WYNOS dla zwolenników tradycji oraz kulinarnych innowacji.
Statyczna treść
Prezentujemy potrawy przygotowane przez uczestników XII Festiwalu Śląskie Smaki
więcej >>
Dodaj do planera
Potrawy
Kalafiora podzielić na różyczki, umyć. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać, umyć, pokroić dość drobno. Warzywa wrzucić do wrzątku, wsypać vegetę, ugotować.
Potrawy
Ugotować wywar kostno-jarski. Kalafior oczyścić i opłukać, po czym namoczyć w wodzie z octem, ponownie opłukać, podzielić na pojedyncze kwiaty i ugotować w wywarze. Z mąki, jaj, wody i szczypty soli sporządzić ciasto makaronowe, rozwałkować, przesuszyć, pokroić na cienkie paski i ponownie przesuszyć, ugotować we wrzącej, posolonej wodzie, odcedzić, zahartować zimną woda. Do miękkiego kalafiora dodać makaron, a całą zupę zagęścić zawiesiną z mąki i wody, po czym zagotować i przyprawić do smaku solą i przyprawą do zup. Zdjąć z ognia i wlać zahartowaną śmietanę. Zupę podawać posypaną zielonym koperkiem.