Wyszukiwarka
Liczba elementów: 614
Aktualności
Z początkiem wiosny pojawiają się pierwsze młode warzywa zwane nowalijkami. Są to takie warzywa jak: pomidory, ogórki, rzeżucha, cebula dymka, rzodkiewka, sałata, młode marchewki, szczypiorek oraz nać pietruszki.
Artykuł
Z początkiem wiosny pojawiają się pierwsze młode warzywa zwane nowalijkami. Są to takie warzywa jak: pomidory, ogórki, rzeżucha, cebula dymka, rzodkiewka, sałata, młode marchewki, szczypiorek oraz nać pietruszki.
Gastronomia
Rybnik
Przyjdź i pozwól zaskoczyć się smakiem! Serwujemy dania z kuchni polskiej i światowej w nowoczesnym wydaniu. Korzystamy wyłącznie ze świeżych, regionalnych produktów, przykładając dużą wagę do sezonowości.
więcej >>
Dodaj do planera
Gastronomia
Rybnik
Piwiarnia Miejska w Rybniku. Miejsce, gdzie wypijesz dobre piwo i zjesz supwer pizzę albo burgera.
więcej >>
Dodaj do planera
Aktualności
Śląska Organizacja Turystyczna wesprze członków organizacji w trudnej sytuacji, w jakiej znalazła się branża turystyczna w związku z trwająca pandemią. Po raz pierwszy w 16-letniej historii działania organizacji Zarząd Śląskiej Organizacji Turystycznej podjął decyzję o wyasygnowaniu aż tak wysokich środków finansowych na wsparcie działań swoich członków w roku 2021.
Aktualności
W związku z kryzysem spowodowanym pandemią SARS- CoV-2, Zarząd Wojewodztwa dostrzegając słuszność podejmowania dalszych działań mających na celu wsparcie branży turystycznej w Województwie Śląskim, z poparciem Sejmiku Województwa, zdecydował o kontynuowaniu realizacji Śląskiego Pakietu dla Turystyki, poszerzając jego ofertę o kolejne 2 filary. Filar VI – wsparcie dla gmin z obszaru turystyki oraz Filar VII – wsparcie MŚP z branży turystycznej.
Artykuł
Na Szlaku znajdują się restauracje i lokale gastronomiczne serwujące tradycyjne dania regionalne. Członkiem Szlaku może być tylko ten, kto uzyskał certyfikat „Śląskie Smaki”, potwierdzający jakość dań i ich regionalną autentyczność.
Aktualności
Polska Organizacja Turystyczna zaprasza do udziału w trzeciej edycji konkursu „Turystyczny Dziennikarz Roku” oraz do zgłaszania najlepszych materiałów dziennikarskich z 2020 roku mających na celu popularyzację polskiej turystyki.
Statyczna treść
Projekt „Mobilne Śląskie”. Stworzenie systemu aplikacji mobilnych z wykorzystaniem zdigitalizowanych zasobów kulturowych wraz z rozbudową slaskie.travel celem zapewnienia powszechnego i otwartego dostępu do tych zasobów.”
więcej >>
Dodaj do planera
Aktualności
Weź udział w akcji i wesprzyj polską niezależną scenę restauracyjną!
Aktualności
Projekt „Śląskie na wycieczkę” miał na celu przygotowanie dziesięciu odcinków programu wakacyjnego (emitowanego na antenie Telewizji Regionalnej TVT), których premiera odbywała się w każdy piątek, przed długim weekendem. Wszystkie odcinki były również publikowane na kanale stacji w serwisie You Tube.
Statyczna treść
Zdając sobie sprawę z ogromnej popularności kuchni śląskiej, jej rozpoznawalności, a przede wszystkim jej ogromnej różnorodności Śląska Organizacja Turystyczna postanowiła organizować coroczne święto kuchni regionalnej. Festiwal „Śląskie Smaki” jest organizowany za każdym razem w innej części województwa, co dalej możliwość poznania lokalnych przysmaków i tym samym dbałości o dziedzictwo kulinarne i kulturowe regionu.
więcej >>
Dodaj do planera