Potrawy
Data dodania: 22 maja 2014

Kompot z rabarbarem


Składniki:

  • 1 kg rabarbaru
  • 2, 5 l wody
  • 30 dag cukru
  • kisiel w proszku

 

Opis przygotowania:

Rabarbar oczyścić i pokroić w kostkę, zagotować wodę z cukrem i do tego wrzątku wrzucić rabarbar, gotować do miękkości. Na koniec wlać rozpuszczony kisiel w 0,5 l wody. Podawać schłodzone.

 

 

Potrawa została sporządzona przez "RADIO 90" z Rybnika podczas III Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2008 r. w Raciborzu. Drużyna zajęła II miejsce w kategorii amatorów.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji