Data dodania:  2013-10-23
Rączka gotuje
Kusik świnki, szpajza na bogato
Sakiewki z kurkami w sosie warzywnym , jabłka pod kruszonką
Żurek na maślance, filet z gęsi ze smażonym jabłkiem
Zupa z podgrzybków, golonka w warzywach i piwie, owoce z grilla
Zupa z kiszonej modrej kapusty, gołąb na sałatce z pieczonych radistek i oberiby
Pierogi z bryndzą i jagnięciną, jagnięcina z pieca,
Gęsie pipki i korzenna pierś z gęsi z sosem grzybowym
Opiekane kulki rybne w zalewie słodko-kwaśnej, zupa z brukwi oraz golonko na ostro
Chleb rogaty, cebulowa z grzankami, żeberka na miodzie
Chłodnik z botwinki, polędwica wołowa faszerowana wątróbką, deser à la pszczyńska kopa z kremem adwokatowym
Zupa-krem z modrej kapusty i perliczka na purée z pasternaku
Zupa chrzanowa, golonko po kasztelańsku na panczkraucie i ajerkuchy z jabłkami
Sałatka z truskawek i rukoli na ostro, chłodnik z buraków, sandacz na sosie z ogórków kiszonych
Zupa śledziowa, udko z kaczki z czarnymi kluskami, tort agrestowy
Zupa piwna oraz rolada z jelenia z kaszą gryczaną oraz knedle chlebowe
Wątróbka à la Bismarck, kartoflanka de lux, czyli krem ziemniaczany oraz łosoś w sosie porowo-śmietanowym na purée ziemniaczano-marchewkowym
Chłodnik z ogórków, kaczka z jabłkami, marchwiak
Zupa z dyni, golonka w piwie, kapusta z grochem
Śledź w cynamonie, perliczka w żurawinowej odsłonie z purée pietruszkowym, sernik kawowo-chałwowy
Żur na chrzanie, królik w śmietanie, babka rumowa
Ziemniaczane placki śledziowe, zupa kalarepowa, gęsie udko na kapuście kiszonej
Chrzanica, zapiekanka ziemniaczana, modra kapusta po staropolsku, polędwiczki z daniela
Terrina z wędzonego pstrąga, sakiewki z polędwiczki wieprzowej z wędzonym serem i szynką szwarcwaldzką oraz gruszka w winie z piwnymi ciasteczkami.
Chłodnik rogaty i uczta brata kowala
Kluchy częstochowskie, polędwiczka nadziewana szparagami, mleczko migdałowe
Zupa z modrej fasoli, kotlety ziemniaczane z kurczakiem duszonym w cebuli i sosem grzybowym, filowane fyrzichy
Śląskie niebo, buchty, gulasz wołowy, śliwki karmelizowane
Żur mikołowski, żeberka duszone i zapieczone w kapuście, skubaniec ze śliwkami
Zalewajka z białym serem, pstrąg po koziegłowsku, ciasto drożdżowe z kruszonką
Zupa-krem z pokrzyw, gęś wolnopieczona w jabłkach i pomarańczach, szarlotka sióstr betanek
Kanapka „Niebo w gębie”, zupa-krem ze świeżych ogórków, roladka z pstrąga z grzybami z makaronem w sosie śmietanowym
Rosół z jesiotra, Pierogi z pstrągiem i suszonymi pomidorami, Gulasz z suma
Kołocz ciasto na 2 blachy, kopa ornontowicka
Kawior żydowski, pieczywo czosnkowe, kotlet z prosiaka na grubo tartych plackach ziemniaczanych z sosem grzybowym, placki ziemniaczane, sos grzybowy, jabłko na miodzie
Zupa pomidorowa, karminadle z kaszą gryczaną, ciastko czekoladowe zapiekane
Hekele, pieczeń ze schabu z szałotem, sernik
Golonka w warzywach z pieca chlebowego, chrzanowa Babuni, jabłecznik na ciepło
Kartofle filowane z grilla, pstrąg w papilotach, sałatka wiosenna
Wiedeńska zupa grzybowa, gulasz z jelenia, strudel z jabłkami
Gałuszki, placki z blachy, schab po beskidzku z oscypkiem
Grzybula z ziemniakami, golonka w piwie i miodzie, kolorowe wstążki z łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym
Baba ziemniaczana, polewka z maślanki, królik w śmietanie z buraczkami
Kućmok, fifka (kartoflanka), filet z kaczki z zapiekanymi kopytkami,
Wodzionka z bratkartoflami, kaczka faszerowana rydzami, gruszki w sosie malinowym
Kurzina, czyli zupa z pokrzyw, gęsia szyja faszerowana z farfelkami, marchwiak
Żurek z grzybami leśnymi, żebro Adama, dip chrzanowy, kapusta z grzybami
Wodzionka na bogato, rolada wołowa, modro kapusta, szpajza czekoladowa
Hekele na grzankach, karp w wędzonej papryce, kapusta na ziemnioczonce, makówki fusion
Ozorki w sosie chrzanowym, Śląska pieczeń wołowa, buraczki z kminkiem, chlyb tonkany
Zupa z ajlaufem, bioło gynś z modrą kapustą, armerichter
Gęś po śląsku, rosół śląski, koreczki świąteczne, ule, żurawinowiec ciasto
Żur na maślance, roladki z królika z buraczkami glazurowanymi, szpajza cytrynowa
Roladki z soli ze szpinakiem w sosie śmietanowym, królik w rozmarynie, sernik z makiem i brzoskwiniami
Gulasz z gęsich żołądków, jabłka zapiekane z żurawiną, kaczka rotmistrza
Wiosenne nudle na wartko, żur bioły, królik duszony z dynfowaną kapustą
Podpłomyk, osobucco z makaronem, fondant czekoladowy
Schab po sztygarsku, koperta drobiowa w sosie grzybowym, sum w sosie ogórkowo-koperkowym
Roladki z dzika faszerowane grzybami, modra kapusta na winie, czorne kluski, pijok
Rosół książęcy z kładzionymi kluseczkami, udko z gęsi na sposób piekarza, zielone kluski, buraczki glazurowane, babucha drożdżowa
Breja, kaczka faszerowana jabłkami, ajerkuchy z apfelmusem
Galert śląski, roladki z jelenia, żur żeniaty z grzybami
Zupa rybna, pstrąg „Sygontka”, naleśniki z farszem warzywno-rybnym
Świeży boczek sous vide z sosem piwno-chrzanowym, krem z bani, chutney z brusznicy, ziemniaki z foie gras
Kwaśnica, prażucha ze skwarkami, kotlet bacy na kapuście z grochem