Data dodania:  2013-10-21



Kurzina, czyli zupa z pokrzyw

  • pokrzywy – 3 garście
  • słonina wędzona – 15 dag
  • cebula – 1 szt.
  • mąka – 2 łyżki
  • cytryna – 0,5 szt.
  • sól, pieprz – do smaku
  • szczypiorek – 1 pęczek

Gęsia szyja faszerowana z farfelkami

  • gęsie szyje (skóry) – 5 szt.
  • wątróbka gęsia – 30 dag
  • mięso mielone z szynki – 80 dag
  • kasza gryczana – 100 g
  • cebula - 1 szt.
  • jajko – 1 szt.
  • pietruszka zielona – 1 pęczek
  • bulion – 100 ml
  • masło klarowane – 1 łyżka
  • sadło gęsie – 2 łyżki
  • sól, pieprz – do smaku

farfelki

  • zacierka – 200 g
  • cebula – 1 szt.
  • bulion – 50 ml
  • masło klarowane – 1 łyżka
  • pietruszka zielona – 1 pęczek
  • sól, pieprz – do smaku

Marchwiak

  • marchew - 450 g
  • jajka – 4 szt.
  • cukier – 0,5 szklanki
  • olej – 0,5 szklanki
  • mąka ziemniaczana – 3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia – 1,5 łyżeczki
  • śliwki suszone – 80 g
Twoja ocena:
Ocena: 0.0 (Oddano 0 głosy)
Wyświetlenia:  27