Potrawy
Data dodania: 7 grudnia 2015

Żeberko gotowane z kapustą zasmażaną i ziemniakami


Składniki:

  • 1,5 kg żeberka
  • 80 dkg kapusty kiszonej
  • 1 -2 ziemniaki
  • przyprawy
  • cebula
  • 15 dkg smalcu

 

Opis przygotowania:

Kapustę posiekać, ugotować, dodać starte surowe ziemniaki, łyżkę smalcu, przyprawić do smaku. Przesmażyć aż zgęstnieje. Ugotowane żeberko obsmażyć z obu stron. Podawać z kapustą i gotowanymi ziemniakami. 

 

 

 

Potrawa sporządzona przez Zespół Folklorystyczny „Familjo” ze Skrzyszowa podczas IV Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2009 r. w Pszczynie.


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Częstochowa
Specjalnością restauracji jest tradycyjna kuchnia polska, którą doceniają zarówno lokalni goście restauracji jak i grupy... więcej>>
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Wyszukiwarka atrakcji