Potrawy
Data dodania: 16 marca 2016

Wielkanocne jaja w kminku


Składniki:

  • 4-6 jajek
  • paczka kminku
  • 1 płaska łyżka soli

 

Opis przygotowania:

Jaja ugotować na twardo. Pobić skorupki (nie obierać) i poprzekłuwać jajka szpilką kilka razy. Przygotować zalewę: do 1 litra wody dodać kminek, 1 łyżkę soli i gotować przez 5 minut. Do ostudzonej zalewy włożyć jajka i odstawić na 2-3 dni. Podawać do wielkanocnego śniadania.

 

 

Potrawa tradycyjna kuchni mieszczańskiej ze zbioru przepisów Sióstr Boromeuszek z Cieszyna

Źródło: Zbiór przepisów potraw regionalnych województwa śląskiego, ŚOT

 


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Zawiercie
Obiekt położony jest w sercu Jury na obrzeżach miasta Zawiercie otoczonymi terenami leśnymi, blisko głównych dróg krajow... więcej>>
Wyszukiwarka atrakcji