Potrawy
Data dodania: 22 marca 2016

Medaliony z jelenia


Składniki:

  • 1200 g combra z jelenia bez kości (zabejcowanego kilka dni przed wykonaniem potrawy)
  • 150 g masła
  • 150 g mąki
  • 200 g cebuli
  • sól
  • pieprz

 

Opis przygotowania:

Mięso oczyścić z błon i pokroić na plastry grubości 1 cm. Każdy z plastrów rozbić tłuczkiem i obtoczyć w mące. Tak przygotowane mięso piec w piekarniku, często podlewając stopionym masłem. Medaliony doprawić solą i pieprzem. Cebulę pokroić w krążki i poddusić razem z mięsem.

 

 

Potrawa tradycyjna kuchni myśliwskiej

Źródło: Zbiór przepisów potraw regionalnych województwa śląskiego, ŚOT


Szlak Kulinarny Śląskie Smaki
Częstochowa
Dwupoziomowy lokal kusi własnym produkowanym na miejscu piwem oraz wyjątkową kuchnią z kultowymi już daniami regionalnym... więcej>>
Częstochowa
Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, w zabytkowych piwnicach Ratusza Częstochowskiego.
Kroczyce
Zajazd położony w malowniczej scenerii Jury Krakowsko-Częstochowskiej oferuje dania kuchni staropolskiej, jurajskiej i m... więcej>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wyszukiwarka atrakcji