Pilzsuppe mit frischer Petersilie bestreut

Text abspielen

Köstliche cremige Steinpilzsuppe mit Pilzstücken und Nudeln.

Das Gericht wird im Gasthaus Wiejska, das sich am Kulinarische Route Schlesische Geschmäcker befindet.

 

Kochbuch Video Schlesischer Geschmack:

Bewährte Rezepte:

Przygotowujemy wywar drobiowo-wołowy z warzywami, do którego dodajemy grzyby i przyprawiamy do smaku. Po ugotowaniu dodajemy makaron. Zupę zagęszczamy mąka pszenną i zabielamy śmietaną.
Mięso doprawić do smaku , dodać jajko, bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Uformować małe kulki i podpiec aby lekko się zrumieniły. Grzyby pokroić w cieniutkie plasterki i podpiec je na maśle razem z rozdrobnioną cebulą i czosnkiem, lekko poddusić. Do garnka wlać 8-10 szklanek wody i zagotować następnie włożyć przygotowane kulki mięsne i gotować na wolniejszym ogniu.
Pstrągi filetować i odstawić w chłodne miejsce. Na bazie pozostałości z pstrąga należy gotować intensywny wywar z dodatkiem włoszczyzny. W międzyczasie namoczyć suszone grzyby i je obgotować. Łączyć wywar grzybowy, rybny i dodać do tego pokrojoną włoszczyznę oraz grzyby. Doprawić solą i pieprzem, gotować to wszystko razem dodając liść laurowy, ziele angielskie, świeżą kolendrę. Na koniec dodać filety z pstrąga tylko do zaparzenia.
Grzyby włożyć do rondelka i zalać wodą. Po 1/2h grzyby ugotować, następnie zmielić i połączyć z wywarem. Dolać zakwasu i doprawić.

 

Wideoksiążka Kucharska Śląskie Smaki:

Ansichten:  121