Gerichte
Erscheinungsdatum: 6 Juni 2016

Hekele na musie ogórkowym


Składniki:

  • 5 płatów śledzia
  • 2 duże cebule
  • 3 duże ogórki kiszone
  • 3 jajka na twardo
  • 3-4 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz do smaku
  • zielenina
  • pieczywo
  • śmietanka 30%
  • majonez

 

Opis przygotowania:

Mus musztardowy: ubić śmietankę wymieszać z musztardą, doprawić do smaku. Wszystkie składniki pokroić, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ułożyć dekoracyjnie na talerzu, ozdobić musem musztardowym.

Potrawa pochodzi z przekazu dziadków uczniów biorących udział w konkursie, są jadane w Siemianowicach Śląskich. Uczniowie wymyślili sposób podania potraw.

 

 

Potrawa została sporządzona przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych „COGITO” w Siemianowicach Śląskich podczas XI Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2016 r. w Katowicach. Drużyna zajęła II miejsce w kategorii szkół gastronomicznych.


Kulinarische Route "Schlesische Geschmäcker"
Częstochowa
Das zweietagige Restaurant lockt mit selbst hergestelltem Bier und außergewöhnlicher Küche mit bereits kultig gewordenen... Mehr>>
Częstochowa
Das Restaurant befindet sich im direkten Stadtzentrum, in den historischen Kellerräumen des Tschenstochauer Rathauses.... Mehr>>
Kroczyce
Der in der malerischen Szenerie des Krakauer- Tschenstochauer Juragebietes gelegene Gasthof bietet Gerichte der altpoln... Mehr>>
Dąbrowa Górnicza
Restauracja Zagłębie Smaku znajduje się na pierwszym piętrze hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.
Wetter
Max:
Min:
Mehr>>
Suche nach Attraktionen