Sałatka śledziowa - Hekele

Odsłuchaj tekst

Składniki:

  • śledź - 150 g
  • ogórek kiszony - 2 szt.
  • jajka - 4 szt.
  • cebula - 2 szt.
  • musztarda -15 g.
  • chleb tostowy -4 kromki

Sposób przygotowania:

Śledzie, ogórek kiszony, ugotowane jajko i cebulę pokroić drobno w kostkę. Składniki wymieszać z musztardą, przyprawić do smaku. Chleb tostowy podpiec na patelni z przyprawami. Uformować sałatkę, podać na talerzu z grzanką i dekoracją.

hekele

Potrawa została przygotowana przez drużyne: CKZiU w Sosnowcu z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sosnowcu, podczas XVIII Festiwalu Śląskie Smaki w Tarnowskich Górach.

Wyświetlenia:  30