Lody malinowe z domowej zagrody specjalnie przyrządzone według starych receptur dla Karczmy Rogata

Odsłuchaj tekst

Lody malinowe z domowej zagrody specjalnie przyrządzone według starych receptur dla Karczmy Rogata. Można zamawiać je oddzienlnie lub jako dodatek do innych deserów.

Deser serwuje Karczma Rogata znajdująca się na Szlaku Kulinarnym Śląskie Smaki.

Sprawdzone przepisy:

Mleko ze śmietaną i cukrem podgrzać, następnie studzić, powoli dodawać żółtka. Przecedzić przez sito do planetarnego miksera z metalową misą. Powoli miksować dodając ciekły azot. Przygotowując jadalną ziemię mieszać wodę z cukrem i podgrzewać do temp 135-190oC. Następnie dodać potłuczoną gorzką czekoladę i szybko mieszać. Owoce blendować i mus jest gotowy.
Lody z koziego mleka i miodu wrzosowego, kamień z białej czekolady w towarzystwie gruszkowo-rabarbarowego kołacza z kruszonką owsianą
Naturalne lody śmietankowe.

 

Wyświetlenia:  31