Wielkimi krokami zbliża się Dzień Babci i Dziadka! To już 21 i 22 stycznia! Ten pierwszy miesiąc Nowego Roku jest wyjątkowy dla każdej babci i każdego dziadka.
Karnawał to czas na przyjemości, kiedy z czystym sumieniem możemy, a nawet musimy, pozwalać sobie na kulinarne grzeszki - jeszcze przed rozpoczęciem Wielkiego Postu. To jeden z najsmaczniejszych okresów w roku.
Polska Organizacja Turystyczna zaprasza do udziału w trzeciej edycji konkursu „Turystyczny Dziennikarz Roku” oraz do zgłaszania najlepszych materiałów dziennikarskich z 2020 roku mających na celu popularyzację polskiej turystyki.
Ryba to podstawa na wigilijnym stole i obowiązkowy element każdej zdrowej diety. Wspaniały smażony karp, albo śledź są najchętniej serwowanymi potrawami podczas tej najważniejszej kolacji w roku.
Cudowny zapach pierniczków, imbiru, cynamonu i korzennych przypraw od zawsze kojarzy nam się ze świętami. W tradycyjnej kuchni wojeództwa śląskiego przepisów na nie jest bez liku. Niezależnie od tego, w jakim miejscu naszego regionu mieszkacie.
Święta Bożego Narodzenia - pachnące choinką, tradycyjnymi daniami i słodkimi wypiekami. Jest choinka, są kolędy, przedświąteczna bieganina i świąteczne przejedzenie. Czy kiedyś lokalne zwyczaje znikną? Absolutnie nie!
Śląskie Smaki mają sposób na to, jak przetrwać święta? To catering! I pewnością nie jest to opcja dla leniwych, lecz dla osób poszukujących spokoju podczas tego zabieganego czasu - przed Świętami.
Co Je Borowicz na Śląsku?
Już niebawem nowy program Kuchnia+ na Canal+, we współpracy ze ŚLĄSKĄ ORGANIZACJĄ TURYSTYCZNĄ oraz Urzędem Marszałkowskim Województwa Śląskiego.
Gęsina to produkt sezonowy. Świeżą gęś kupujemy tylko jesienią, w terminie od listopada do grudnia. Potem przez resztę roku możemy kupić jedynie mrożoną.