Gdy lato mija... Koniec lata i początek jesieni to jeden z najlepszych momentów, aby wybrać się na grzyby. Swój najlepszy okres występowania mają wtedy m.in.: borowiki, podgrzybki, kanie, kurki i maślaki.
Czy ktoś w Was próbował połączyć krupniok z jabłkiem? Albo ziemniaka i cukinię z ananasem i brzoskwinią? Jeśli nie, to koniecznie w majówkę wypróbujcie nasze przepisy.
Potrawy, które jemy często latem oraz produkty, które wtedy występują sezonowo, możemy „przemycić” na późniejsze miesiące. Najczęstszym sposobem jest zamykanie w słoikach.
Czy pogoda będzie łaskawa, czy zrobi nam psikusa? Grillowanie, pikniki, wycieczki na łono natury z koszem piknikowym... Z przytupem rozpocznijmy ten sezon grillowy.
Z początkiem wiosny pojawiają się pierwsze młode warzywa zwane nowalijkami. Są to takie warzywa jak: pomidory, ogórki, rzeżucha, cebula dymka, rzodkiewka, sałata, młode marchewki, szczypiorek oraz nać pietruszki.
Każda z kobiet lubi czuć się wyjątkowo, więc bierzcie siĘ Panowie do pracy! Kolacja przy świecach dla ukochanej? Obiad dla mamy? A może wyśmienity deser dla córki?