Wyszukiwarka - Aktualności
Liczba elementów: 18
2022-09-20
Znamy regionalnych kandydatów w konkursie Polskiej Organizacji Turystycznej na Najlepszy Produkt Turystyczny – Certyfikat POT w 2022 roku! Spośród poprawnie złożonych 9 wniosków w kategoriach: Certyfikat POT, Certyfikaty Specjalny oraz Złoty Certyfikat POT do etapu ogólnopolskiego wytypowanych zostało 5 produktów z województwa śląskiego. Zobacz kto powalczy w rankingu ogólnopolskim!
20 Wrzesień 2022
2022-08-30
Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki” wciąż się rozwija! Restauracja Poziom+ Food & Wine w Gliwicach wprowadziła do menu Śląskie Smaki nowe potrawy:
30 Sierpień 2022
2021-09-22
Potrawy, które jemy często latem oraz produkty, które wtedy występują sezonowo, możemy „przemycić” na późniejsze miesiące. Najczęstszym sposobem jest zamykanie w słoikach.
22 Wrzesień 2021
2021-08-30
Grzybobranie powoli nabiera tempa a grzybiarze wychodzą z lasów z coraz to obfitszymi zbiorami. Jak wiadomo grzybom nie sprzyja wysoka temperatura, ale duża wilgotność powietrza, dlatego obecne deszcze są miłośnikom grzybów jak najbardziej na rękę. Na podstawie informacji zamieszczanych w mediach społecznościowych i wywiadom z grzybiarzami udało nam się ustalić najchętniej odwiedzane przez grzybiarzy miejsca w Krainie Górnej Odry.
30 Sierpień 2021
2021-01-11
Wielkimi krokami zbliża się Dzień Babci i Dziadka! To już 21 i 22 stycznia! Ten pierwszy miesiąc Nowego Roku jest wyjątkowy dla każdej babci i każdego dziadka.
11 Styczeń 2021
2020-09-16
Do Szlaku Kulinarnego "Śląskie Smaki" dołączyła kolejna wspaniała restauracja. W samym sercu Gliwic warto wybrać się teraz do Restauracji Poziom+ Food & Wine w Hotelu Diament Plaza, aby zasmakować prawdziwej kuchni regionalnej.
16 Wrzesień 2020
2020-07-01
Na Szlaku znajdują się restauracje i lokale gastronomiczne serwujące tradycyjne dania regionalne. Członkiem Szlaku może być tylko ten, kto uzyskał certyfikat „Śląskie Smaki”, potwierdzający jakość dań i ich regionalną autentyczność.
01 Lipiec 2020
2020-06-05
Smaki kuchni polskiej i śląskiej, przeplatające się ze smakami włoskimi. Nowoczesne oraz sezonowe połączenia o każdej porze roku. Menu w ofercie NA WYNOS dla zwolenników tradycji oraz kulinarnych innowacji.
05 Czerwiec 2020
2020-06-04
Smaki kuchni polskiej i śląskiej, przeplatające się ze smakami włoskimi. Nowoczesne oraz sezonowe połączenia o każdej porze roku. Menu w ofercie NA WYNOS dla zwolenników tradycji oraz kulinarnych innowacji.
04 Czerwiec 2020
2020-06-03
Smaki kuchni polskiej i śląskiej, przeplatające się ze smakami włoskimi. Nowoczesne oraz sezonowe połączenia o każdej porze roku. Menu w ofercie NA WYNOS dla zwolenników tradycji oraz kulinarnych innowacji.
03 Czerwiec 2020
2020-06-02
Smaki kuchni polskiej i śląskiej, przeplatające się ze smakami włoskimi. Nowoczesne oraz sezonowe połączenia o każdej porze roku. Menu w ofercie NA WYNOS dla zwolenników tradycji oraz kulinarnych innowacji.
02 Czerwiec 2020
2020-06-01
Smaki kuchni polskiej i śląskiej, przeplatające się ze smakami włoskimi. Nowoczesne oraz sezonowe połączenia o każdej porze roku. Menu w ofercie NA WYNOS dla zwolenników tradycji oraz kulinarnych innowacji.
01 Czerwiec 2020