Wyszukiwarka
Liczba elementów: 10
Od kilku lat Śląska Organizacja Turystyczna z zaciekawieniem śledzi trendy związane z kulinariami. Organizując kolejne edycje Festiwalu „Śląskie Smaki” zauważyć można nie tylko wzrost zainteresowania lokalnymi smakami, a nawet masową modę na kulinaria potęgowaną m. in. programami telewizyjnymi.
więcej >>
Dodaj do planera
Sos jest dodatkiem do potraw, który nadaje im charakter, podkreśla smak, aromat i wzbogaca wygląd. Można powiedzieć, że sos jest dla potrawy dopełnieniem. Słowo „sos” wywodzi się od łacińskiego „salsus” – czyli: osolony, przyprawiony, pikantny. Najstarsze sosy były bardzo proste. Składały się głównie z oliwy, octu lub wina i ziół.
więcej >>
Dodaj do planera
W tym roku najsmaczniejsza impreza w regionie, czyli Festiwal Śląskie Smaki odbędzie się 16 czerwca w pięknych Rudach.
więcej >>
Dodaj do planera
Nabór do Jury konkursu kulinarnego
więcej >>
Dodaj do planera
Ruszył nabór do Jury konkursu kulinarnego XII Festiwalu "Śląskie Smaki"
więcej >>
Dodaj do planera
Dane kontaktowe ze Śląską Organizacją Turystyczną
więcej >>
Dodaj do planera
W tym roku najsmaczniejsza impreza w regionie, czyli Festiwal "Śląskie Smaki" odbędzie się 2 czerwca w Tarnowskich Górach.
więcej >>
Dodaj do planera
W tym roku najsmaczniejsza impreza w regionie, czyli Festiwal "Śląskie Smaki" odbędzie się 4 czerwca w Jastrzębiu-Zdroju.
więcej >>
Dodaj do planera
W tym roku najsmaczniejsza impreza w regionie, czyli Festiwal "Śląskie Smaki" odbędzie się 19 czerwca w Zabrzu.
więcej >>
Dodaj do planera
Zgodnie z ustawą z dnia 17 grudnia 2004 r. o rejestracji i ochronie nazw i oznaczeń produktów rolnych i środków spożywczych oraz o produktach tradycyjnych (tekst jednolity: Dz. U. z 2021 r., poz. 224) wnioski o wpis produktu na Listę Produktów Tradycyjnych składane są do Marszałków Województw.
więcej >>
Dodaj do planera