Wyszukiwarka
Liczba elementów: 11
Artykuł
Do grona 25 restauracji współtworzących Szlak Kulinarny Śląskie Smaki dołączają 3 nowe lokale z serca regionu: Restauracja Moodro z Katowic i Restauracja Kuchnia Otwarta w Hotelu Park Inn by Radisson Katowice Restauracja Szyb Maciej w Zabrzu.
Potrawy
Tradycyjny śląski obiad - najbardziej rozpoznawane danie kuchni śląskiej. Rolada wołowa faszerowana boczkiem, kiełbasą, ogórkiem kiszonym i musztardą; podawana z kluskami śląskimi, kapustą czerwoną przesmażoną z boczkiem oraz aromatycznym sosem pieczeniowym.
Potrawy
Bardzo ciekawa przystawka - wątróbka z królika podsmażona i podana na małych racuchach z kaszy gryczanej niepalonej z dodatkiem sosu śmietanowo-jabłkowego.
Gastronomia
Katowice
Restauracja Kuchnia Otwarta specjalizuje się w potrawach tradycyjnej kuchni polskiej, a wszystkie serwowane dania opierają się wyłącznie na naturalnych i lokalnych składnikach.
więcej >>
Dodaj do planera
Potrawy
Pierś z kaczki podawana z konfiturą śliwkową, kapustą czerwoną z bakaliami i ziemniakami z kminkiem - oryginalne danie, które łączy w sobie wykwintne kacze mięso ze słodyczą owoców i bakalii. Ziemniaki z podprażonym kminkiem są ciekawym uzupełnieniem dania.
Potrawy
Ajntopf warzywny z kaczym udkiem - sycąca zupa z dodatkiem warzyw korzeniowych i gotowanym kaczym udkiem.
Potrawy
Tradycyjna regionalna zupa - żur śląski. Bardzo pożywny i aromatyczny.
Aktualności
Przedstawiamy listę członków Jury, którzy oceniać będą regionalne potrawy zaprezentowane na Festiwalu.
Statyczna treść
Przedstawiamy listę członków Jury, którzy oceniać będą regionalne potrawy zaprezentowane na Festiwalu.
więcej >>
Dodaj do planera
Aktualności
Poznajcie Jury konkursu kulinarnego 13 Festiwalu Śląskie Smaki!
Statyczna treść
Jury konkursu kulinarnego 13 Festiwalu Śląskie Smaki
więcej >>
Dodaj do planera