Nowość - kolejna edycja „Śląskie Smaki. Wybrane przepisy potraw regionalnych (...)”

Data publikacji:
20 Luty 2024
Odsłuchaj tekst

W styczniu 2024 r. dodrukowane zostały Mini Książki Kucharskie „Śląskie Smaki. Wybrane przepisy potraw regionalnych województwa śląskiego” – w wersji polskiej, angielskiej i czeskiej.

Nadkład druku wyniósł po 5 tys. egzemplarzy dla każdej wersji - łącznie 15 tys. egzemplarzy

Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki” powstał w 2012 r. jako jeden z pierwszych szlaków kulinarnych w Polsce. Członkiem Szlaku może być tylko ta restauracja, która uzyskała certyfikat „Śląskie Smaki”, potwierdzający jakość dań i ich regionalną autentyczność. W menu restauracji Szlaku znajdziecie nie tylko dania kuchni śląskiej, ale i specjały beskidzkie, jurajskie, czy zagłębiowskie. Łącznie to ponad 100 dań regionalnych, których tradycyjny smak, jakość produktów i sposób przyrządzania jest zagwarantowana certyfikatem „Śląskie Smaki”.

śląskie smakiśląskie smakiśląskie smaki

W wydawnictwie zostały przedstawione restauracje należące do Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki.

śląskie smaki

śląskie smaki

Twoja ocena:
Ocena: 0.0 (Oddano 0 głosy)
Wyświetlenia:  90
Pogoda
Katowice