Wyszukiwarka - Aktualności
Liczba elementów: 79
2024-04-16
Lista członków Jury, którzy oceniać będą regionalne potrawy zaprezentowane na Festiwalu.
16 Kwiecień 2024
2024-03-12
Restauracja MONA to połączenie historii, piękna, szczypty luksusu i całej gamy kulinarnych rozkoszy. Powstało w zabytkowym budynku barokowego zamku cysterskiego.
12 Marzec 2024
2024-01-22
Złotą Odznakę za Zasługi dla Województwa Śląskiego otrzymała Restauracja Chata Olimpijczyka Jasia i Helenki - nagrodę odebrała Pani Maria Pietruszka.
22 Styczeń 2024
2023-12-08
ZNAMY JUŻ DATĘ KOLEJNEGO FESTIWALU! XVIII Festiwal Śląskie Smaki odbędzie się w dniu 2 czerwca 2024 roku w TARNOWSKICH GÓRACH!
08 Grudzień 2023
2023-12-06
Tradycje kulinarne Polski. To bezpłatny ebook prezentujący kuchnię Polski od czasów dawnych Słowian po współczesność.
06 Grudzień 2023
2023-10-12
Nowa restauracja dołączyła do Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki. To Restauracja "U Przewoźnika", która mieści się w Tychach.
12 Październik 2023
2023-02-13
DOŁĄCZ DO NAS! RESTAURATORZE... Zostań członkiem SZLAKU KULINARNEGO Śląskie Smaki! Od kilku lat Śląska Organizacja Turystyczna z zaciekawieniem śledzi trendy związane z kulinariami.
13 Luty 2023
2022-10-07
Niedługo w Restauracji Leśna Perła w Rudzińcu - II Festiwal Ślonskigo Jodła. W niedzielę 16.10 w godz. 16:00-20:00 możecie smacznie zjeść w wybornej atmosferze, ze znakomitymi gośćmi!
07 Październik 2022
2022-09-20
Znamy regionalnych kandydatów w konkursie Polskiej Organizacji Turystycznej na Najlepszy Produkt Turystyczny – Certyfikat POT w 2022 roku! Spośród poprawnie złożonych 9 wniosków w kategoriach: Certyfikat POT, Certyfikaty Specjalny oraz Złoty Certyfikat POT do etapu ogólnopolskiego wytypowanych zostało 5 produktów z województwa śląskiego. Zobacz kto powalczy w rankingu ogólnopolskim!
20 Wrzesień 2022
2022-07-14
Ruszyła 19. edycja na konkursu na Najlepszy Produkt Turystyczny Certyfikat Polskiej Organizacji Turystycznej. Śląska Organizacja Turystyczna rozpoczęła przyjmowanie wniosków w etapie regionalnym konkursu.
14 Lipiec 2022
2022-03-21
Odpowiedzialni TOP Twórcy Restauracji na scenie MADE FOR Restaurant. Jak w obliczu pandemii, wojny na Ukrainie, kryzysów i nieładu restaurator ma dbać o swój biznes, ludzi i środowisko? Jakie działania podejmować, aby się rozwijać i jednocześnie nie szkodzić innym?
21 Marzec 2022
2021-09-29
W imię jedzenia, dobrych pieniędzy i dobra ziemi. Tworzymy restaurację przyszłości.
29 Wrzesień 2021