Data dodania:  2021-06-22

Składniki:

KABANOS Z DZIKA

100 g produktu wyprodukowano z 113 g mięsa dzika:

  • mięso z dzika
  • peklosól
  • pieprz czarny
  • kminek
  • czosnek granulowany
  • cukier

Bazą do przygotowania kabanosów jest najlepszej jakości mięso z dzika, pochodzącego z lasów śląskich, opolskich i dolnośląskich. Kabanosy z dzika to niezwykle odżywcza i smaczna przekąska, która sprawdzi się podczas biwaków i w podróży.

Kabanosy można serować z rozmaitymi dodatkami: sosami, oliwkami, różnego rodzaju serami czy winem, a także wykorzystać je na wiele innych sposobów: w zapiekance, w kanapce, jako dodatek do pizzy, a nawet w żurku czy bigosie.

Produkt prezentowany przez Las Huberta z Rud, podczas XV Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się w 2021 r. w Raciborzu.

Zobacz też:

Tradycyjna wędlina przygotowana z najlepszej jakości polędwicy z jelenia.