Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 139
Kopa ornontowicka z makronami i kokosflokami
Kartoflanka (chrzan, wolno pieczony boczek, kurki).
Golonka najlepiej smakuje, kiedy ma dobrze wypieczoną skórkę oraz podana jest z zimnym piwem.
Deser kuchni śląskiej, popularny na Górnym Śląsku.
Żebroczka, czyli babka ziemniaczana z mięsem.
Kołocz śląski - tradycyjny drożdżowy wypiek z Górnego Śląska.
Kociołek gajowego z rudzińskich terenów łowieckich.
Popularny na Śląsku wypiek z produktem sezonowym- rabarbarem.
Kopa jankowicka z bitą śmietaną
Amuse-Bouche ze szpajzy cytrynowej z owocami i ziemią czekoladowo-orzechową.
Szałot kartoflany z boczkiem wędzonym i ogórkiem kiszonym.
Rolada z jelenia, młoda kapusta zasmażana, kotlety ziemniaczane.