Wyszukiwarka - Aktualności
Liczba elementów: 27
2024-04-17
Kolejna restauracja dołączyła do grona Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki”. Restauracja Charlotta mieści się w przepięknym pałacu z XVII wieku. Pałac znajduje się w Baranowicach, które są obecnie dzielnicą Żor.
17 Kwiecień 2024
2022-10-13
Redakcja portalu NOWATURYSTYKA.PL zaprosiła ŚOT do udziału w nowym projekcie „SMAKI POLSKIEJ TURYSTYKI", który dedykowany jest turystyce kulinarnej i polskiej gościnności. Podróże to nie tylko miejsca, ale także czas na chwile odpoczynku, relaksu i rozsmakowania się w dobrej kuchni – niestety często zapomnianej, a tak ważnej w turystyce.
13 Październik 2022
2022-08-31
Kolejna restauracja dołączyła do grona Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki” - Restauracja KAKTUSY Kato Koncept Kulinarny w Katowicach. To restauracja, bar oraz kawiarnia, to miejsce, które nawiązuje do gastronomicznej historii przestrzeni.
31 Sierpień 2022
2022-08-26
Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki” wciąż się rozwija. Do wyjątkowego grona 25 restauracji dołączyła Pracownia Kulinarna Basenowa (obok basenu kąpielowego w Żarkach) na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej!
26 Sierpień 2022
2022-04-14
Święta Wielkanocne coraz bliżej. Warto więc pomyśleć o tym co znajdzie się na świątecznym stole.
14 Kwiecień 2022
2021-10-27
Dynia to jednoroczna roślina pochodząca ze strefy klimatu gorącego Ameryki. Ze względu na swoje wartości zdrowotne oraz coraz bardziej popularne zastosowanie w kuchni, obecnie uprawiana jest niemal na całym świecie.
27 Październik 2021
2021-09-22
Potrawy, które jemy często latem oraz produkty, które wtedy występują sezonowo, możemy „przemycić” na późniejsze miesiące. Najczęstszym sposobem jest zamykanie w słoikach.
22 Wrzesień 2021
2021-08-25
Gdy lato mija... Koniec lata i początek jesieni to jeden z najlepszych momentów, aby wybrać się na grzyby. Swój najlepszy okres występowania mają wtedy m.in.: borowiki, podgrzybki, kanie, kurki i maślaki.
25 Sierpień 2021
2021-08-17
Połowa wakacji już za nami. Czas teraz na nasze TOP 3 - sierpniowe warzywa ze straganu. A Wy jakie warzywa wybierzecie?
17 Sierpień 2021
2021-06-08
W tym roku uczestnicy festiwalu powalczą o Złotą, Srebrną lub Brązową Zopaskę (fartuch), w jednej z trzech kategorii: • potrawa regionalna, • produkt lokalny, • potrawa/produkt inspirowany tradycją.
08 Czerwiec 2021
2021-02-22
Każda z kobiet lubi czuć się wyjątkowo, więc bierzcie siĘ Panowie do pracy! Kolacja przy świecach dla ukochanej? Obiad dla mamy? A może wyśmienity deser dla córki?
22 Luty 2021
2021-01-27
Ostatki/zapusty/mięsopust to niestety już ostatnie dni karnawału. Albo ostatni dzień karnawału, czyli wtorek 16 lutego tzw. Śledzik, przed Środą Popielcową, albo cały tydzień od Tłustego Czwartku 11 lutego do wtorku 16 lutego.
27 Styczeń 2021