Wyszukiwarka - Aktualności
Liczba elementów: 68
2024-04-16
Lista członków Jury, którzy oceniać będą regionalne potrawy zaprezentowane na Festiwalu.
16 Kwiecień 2024
2024-03-25
W dniach 16-17 marca 2024 podczas Targów EkoTrendy w Bielsku-Białej odbyła się promocja Szlaku Kulinarnego Śląskie Smaki.
25 Marzec 2024
2023-12-08
Województwo śląskie to region Polski o bogatej kulturze i tradycjach, które szczególnie widoczne są w czasie świąt Bożego Narodzenia. Wigilia, jako jedno z najważniejszych świąt w roku ma swój unikalny charakter, a przystawki wigilijne odgrywają w tym dniu istotną rolę.
08 Grudzień 2023
2023-04-27
Lista członków Jury, którzy oceniać będą regionalne potrawy zaprezentowane na Festiwalu.
27 Kwiecień 2023
2023-02-13
DOŁĄCZ DO NAS! RESTAURATORZE... Zostań członkiem SZLAKU KULINARNEGO Śląskie Smaki! Od kilku lat Śląska Organizacja Turystyczna z zaciekawieniem śledzi trendy związane z kulinariami.
13 Luty 2023
2022-08-26
Szlak Kulinarny „Śląskie Smaki” wciąż się rozwija. Do wyjątkowego grona 25 restauracji dołączyła Pracownia Kulinarna Basenowa (obok basenu kąpielowego w Żarkach) na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej!
26 Sierpień 2022
2022-04-14
Święta Wielkanocne coraz bliżej. Warto więc pomyśleć o tym co znajdzie się na świątecznym stole.
14 Kwiecień 2022
2021-09-29
W imię jedzenia, dobrych pieniędzy i dobra ziemi. Tworzymy restaurację przyszłości.
29 Wrzesień 2021
2021-08-31
Z wielką przyjemnością prezentujemy Państwu temat Europejskich Dni Dziedzictwa 2021: „Smaki Dziedzictwa”!
31 Sierpień 2021
2021-05-18
Przedstawiamy listę członków Jury, którzy oceniać będą regionalne potrawy i produkty zaprezentowane na Festiwalu w 3 kategoriach: potrawa regionalna, produkt lokalny, potrawa/produkt inspirowany tradycją.
18 Maj 2021
2021-04-30
Czy pogoda będzie łaskawa, czy zrobi nam psikusa? Grillowanie, pikniki, wycieczki na łono natury z koszem piknikowym... Z przytupem rozpocznijmy ten sezon grillowy.
30 Kwiecień 2021
2021-03-31
Z początkiem wiosny pojawiają się pierwsze młode warzywa zwane nowalijkami. Są to takie warzywa jak: pomidory, ogórki, rzeżucha, cebula dymka, rzodkiewka, sałata, młode marchewki, szczypiorek oraz nać pietruszki.
31 Marzec 2021