Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 95
Kopa ornontowicka z makronami i kokosflokami
Flaki po staropolsku
Kartoflanka (chrzan, wolno pieczony boczek, kurki).
Flaki wołowe, to danie zapomniane i rzadko spotykane w restauracjach (mimo swojej popularności).
Żur na wędzonym króliku /kiełbasa z królika / boczek wędzony / sztamfkartofle / maślanka wg receptury Restauracji Cysterskiej z Rud.
Kartoflanka podawana z chipsem z krupnioka wg receptury restauracji Leśna Perła z Rudzińca.
Połączenie rolady i kluski w jednym.
Chrzanica to popularna na Górnym Śląsku zupa na bazie chrzanu.
Placki szkubane
Karminadle z boczkiem, soczewicą, pieczone w tymianku, podane z różanymi kartoflami i pieczonymi burakami na occie balsamicznym i miodzie.
Amuse-Bouche ze szpajzy cytrynowej z owocami i ziemią czekoladowo-orzechową.