Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 434
Wątróbka z kaczki/cebula/jabłko/pajda.
Gołąbki z łopatką z dzika i łopatką z sarny i sosem pomidorowo-paprykowym.
Na śląskich stołach po zakończonym obiedzie, nie mogło nigdy zabraknąć deseru. Szpajza to tradycyjny śląski deser, wytwarzany na bazie surowych białek. Deser lekki, puszysty i orzeźwiający.
Szpajza cytrynowa
Rolada wołowa, kluski śląskie i modra kapusta
Domowy sernik
Flaki po staropolsku
Rolada wołowa w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi i modrą kapustą.
Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą.
Królik z panczkrautem i krokietem z krupniokiem (udko z królika, sos musztardowy, panczkraut, krupniok).
Kartoflanka (chrzan, wolno pieczony boczek, kurki).