Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 31
Danie
Legumina staropolska z musem truskawkowym i owocami.
Danie
Kopa jankowicka z bitą śmietaną
Danie
Budyń babuni Józefy – podany z owocami, sosem malinowym i pieczonymi ciasteczkami.
Danie
Racuchy drożdżowe z jabłkiem i konfiturą owocową
Danie
Kołocz wiślański z serem
Danie
Szarlotka własnego wypieku na gorąco z lodami waniliowymi kardamonem i bitą śmietaną.
Danie
Strudel z jabłkami, podany z lodami waniliowymi i bitą śmietaną.
Danie
Wykwintny deser na bazie chałwy - lekki i aksamitny.
Danie
Jabłecznik „jak u mamy” podawany z sosem goździkowym.
Danie
Tradycyjny deser, wywodzący się z okolic Mikołowa i Pszczyny przygotowywany na szczególne okazje jak święta czy wesela.
Danie
Wiślański sernik
Danie
Sałatka Rogata: filet z kurczaka, boczek, oscypek z grilla, buraczki marynowane, ogórek kiszony, jajko, ziemniaki, mix sałat.