W III Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się 14 czerwca w Raciborzu zwyciężyły drużyny:

 

W kategorii amatorów:

I miejsce: Koło Gospodyń Wiejskich z Ornontowic  za Szpajzę wiśniową, Rosół z perliczki z makaronemPerliczkę duszoną z pasztecikami, kalarepą, kalafiorem i sałatą

II miejsce: Radio 90 za Bitą śmietanę z truskawkami, Żur śląski z koperkiemKarminadla z niespodzianką, kalarepą na gęsto i młodą kapustą ze skwarkami

III miejsce: Koło Gospodyń Wiejskich z Udorza za Karpia oblanego masłem, ZalewajkęJaskółcze gniazda

 

W kategorii profesjonalistów:

I miejsce: Zespół Szkół Ekonomicznych z Wodzisławia Śląskiego za Pasztet z królika z sosem śliwkowym i żurawiną, Żur z królika z ziemniakamiPieczone gołębie z boczkiem z czarnymi kluskami i modrą kapustą

II miejsce: Ośrodek Wypoczynkowo-Rekreacyjny „Silesia” z Międzybrodzia Bialskiego za Babkę z tarcizny, Śląską polewkęKrólika w śmietanie

III miejsce: WAKO Zabrze za Kołocza z posypką, Wigilijną zupę z porów z grzankamiPolędwicę szpikowaną, czarne kluski i sałatę z selera polewanego zrumienionym masłem