W III Festiwalu Śląskie Smaki, który odbył się 14 czerwca w Raciborzu zwyciężyły drużyny:
W kategorii amatorów:
I miejsce: Koło Gospodyń Wiejskich z Ornontowic za Szpajzę wiśniową, Rosół z perliczki z makaronem, Perliczkę duszoną z pasztecikami, kalarepą, kalafiorem i sałatą
II miejsce: Radio 90 za Bitą śmietanę z truskawkami, Żur śląski z koperkiem, Karminadla z niespodzianką, kalarepą na gęsto i młodą kapustą ze skwarkami
III miejsce: Koło Gospodyń Wiejskich z Udorza za Karpia oblanego masłem, Zalewajkę, Jaskółcze gniazda
W kategorii profesjonalistów:
I miejsce: Zespół Szkół Ekonomicznych z Wodzisławia Śląskiego za Pasztet z królika z sosem śliwkowym i żurawiną, Żur z królika z ziemniakami, Pieczone gołębie z boczkiem z czarnymi kluskami i modrą kapustą
II miejsce: Ośrodek Wypoczynkowo-Rekreacyjny „Silesia” z Międzybrodzia Bialskiego za Babkę z tarcizny, Śląską polewkę, Królika w śmietanie
III miejsce: WAKO Zabrze za Kołocza z posypką, Wigilijną zupę z porów z grzankami, Polędwicę szpikowaną, czarne kluski i sałatę z selera polewanego zrumienionym masłem