Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 33
Rosół z bażanta z lanymi kluskami.
Wyśmienita, kremowa zupa z podgrzybków podawana z kawałkami grzybów i łazankami.
Żur śląski
Serula czyli rodzaj żuru na maślance.
Kapuśnica z ziemniakami i suszonymi borowikami
Żur śląski w chlebie
Rosół z domowym makaronem i kluską wątrobianą.
Książęcy rosół z kluskami kładzionymi i warzywami jullien.
Żur w bochnie chleba z grzybami leśnymi i jajkiem.
Znakomity żur z kiełbasą i tłuczonymi ziemniakami. Przygotowany z dodatkiem maślanki, dzięki czemu zyskuje wyjątkową delikatność.
Popularna niegdyś na Górnym Śląsku bardzo prosta zupa będą wyrazem oszczędności śląskich gospodyń.
Aksamitny krem z pietruszki - bardzo ciekawa i dobrze doprawiona zupa.