Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 33
Danie
Oryginalna zupa z czerwonej kapusty z dodatkiem przesmażonego boczku i żurawiny. W pięknym modrym kolorze.
Danie
Żur śląski z kiełbasą i jajkiem
Danie
Żur przygotowywany na naturalnym zakwasie z dodatkiem kiełbasy i ziemniaków. Przygotowany z dodatkiem maślanki, dzięki czemu zyskuje charakterystyczny kremowy smak.
Danie
Delikatny rosół podawany z domowym makaronem to propozycja z menu dla dzieci.
Danie
Krem gruszka-pietruszka/chutney gruszka-tymianek
Danie
Zalewajka na własnym zakwasie/twaróg/wędliny wędzone
Danie
Żur śląski na własnym zakwasie
Danie
Żur z gniecionymi kartoflami
Danie
Typowy żur śląski, przygotowany na zakwasie z mąki żytniej, z dodatkiem jajka i kiełbasy.
Danie
Bardzo popularna niegdyś na Górnym Śląsku, prosta zupa będąca wyrazem gospodarności gospodyń domowych. czosnkowy wywar z dodatkiem grzanek, który syci i rozgrzewa.
Danie
Chrzanica
Danie
Tradycyjny żur śląski na wędzonce z kiełbasą, jajkiem i kartoflami dymfowanymi z cebulką i boczkiem