Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 144
Danie
Hauskyjza - śląski ser smażony w panierce.
Danie
Hauskyjza - śląski ser smażony.
Danie
Bardzo ciekawa przystawka - wątróbka z królika podsmażona i podana na małych racuchach z kaszy gryczanej niepalonej z dodatkiem sosu śmietanowo-jabłkowego.
Danie
Bardzo popularna śląska przekąska - mięso wieprzowe, głównie nóżki w dobrze doprawionej galarecie, podawane z posiekaną cebulą i octem.
Danie
Deska wędlin regionalnych z pieczonym pasztetem.
Danie
Pasztet własnej produkcji z żurawiną.
Danie
Zulc czyli galaretka z nóżek wieprzowych, podana z cebulką, octem i chlebem. Przystawka uwielbiana nie tylko na terenie Śląska Cieszyńskiego.
Danie
Hekele w liściach botwinki w sosie buraczanym w asyście wiosennych warzyw i skarbów leśnych.
Danie
Czarny pączek/kaszanka z dziczyzny/puree jabłko/chrust z boczku/czarny czosnek/rabarbar.
Danie
Placek ziemniaczany z śledziem w burakach.
Danie
Tatar z jelenia z żółtkiem przepiórczym
Danie
Bardzo popularna śląska przekąska- mięso wieprzowe, głównie nóżki w dobrze doprawionej galarecie z dodatkiem posiekanej cebuli i octu.