Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 147
Sznita Sztajgra - kanapka z kapustą kisozna, boczkiem i czerwoną cebulą.
Tradycyjna przystawka przy świętowaniu.
Hauskyjza - śląski ser smażony w panierce.
Hauskyjza - śląski ser smażony.
Bardzo ciekawa przystawka - wątróbka z królika podsmażona i podana na małych racuchach z kaszy gryczanej niepalonej z dodatkiem sosu śmietanowo-jabłkowego.
Bardzo popularna śląska przekąska - mięso wieprzowe, głównie nóżki w dobrze doprawionej galarecie, podawane z posiekaną cebulą i octem.
Deska wędlin regionalnych z pieczonym pasztetem.
Pasztet własnej produkcji z żurawiną.
Zulc czyli galaretka z nóżek wieprzowych, podana z cebulką, octem i chlebem. Przystawka uwielbiana nie tylko na terenie Śląska Cieszyńskiego.
Hekele w liściach botwinki w sosie buraczanym w asyście wiosennych warzyw i skarbów leśnych.
Czarny pączek/kaszanka z dziczyzny/puree jabłko/chrust z boczku/czarny czosnek/rabarbar.