Wyszukiwarka - Potrawy
Liczba elementów: 19
Danie
Hauskyjza - śląski ser smażony w panierce.
Danie
Hauskyjza - śląski ser smażony.
Danie
Bardzo ciekawa przystawka - wątróbka z królika podsmażona i podana na małych racuchach z kaszy gryczanej niepalonej z dodatkiem sosu śmietanowo-jabłkowego.
Danie
Bardzo popularna śląska przekąska - mięso wieprzowe, głównie nóżki w dobrze doprawionej galarecie, podawane z posiekaną cebulą i octem.
Danie
Deska wędlin regionalnych z pieczonym pasztetem.
Danie
Pasztet własnej produkcji z żurawiną.
Danie
Zulc czyli galaretka z nóżek wieprzowych, podana z cebulką, octem i chlebem. Przystawka uwielbiana nie tylko na terenie Śląska Cieszyńskiego.
Danie
Bardzo popularna śląska przekąska- mięso wieprzowe, głównie nóżki w dobrze doprawionej galarecie z dodatkiem posiekanej cebuli i octu.
Danie
Bardzo oryginalna przystawka z krupnioka - otulona boczkiem, podawana z konfiturą z czerwonej cebuli, pudrem z boczku, galaretką z musztardy i pumperniklem.
Danie
Wyjątkowe, pieczone na miejscu pasztety, w tym z pieprzem i z żurawiną podane są z chlebem pieczonym w Karczmie Rogatej, ogórkiem kwaszonym i konfiturą.
Danie
Grillowany ser owczy z konfiturą przyrządzaną w karczmie z wiśni i cebuli oraz z brzoskwinią z dipem cytrynowo-pomarańczowym.
Danie
Hekele - śląska sałatka śledziowa